Финландия въвежда нови, по-строги антиковид мерки, съобщиха световните медии. Баровете ще

...
Финландия въвежда нови, по-строги антиковид мерки, съобщиха световните медии. Баровете ще
Коментари Харесай

Финландия затваря баровете преди Коледа

Финландия въвежда нови, по-строги антиковид ограничения, оповестиха международните медии. Баровете ще бъдат принудени да затворят в 21 часа на Бъдни вечер като част от новите ограничавания, предопределени за битка с рекордните равнища на заразяване с ковид, съобщи министър-председателят на страната, представен от БГНЕС.

Говорейки след договаряния с съдружните си сътрудници, министър-председателят Сана Марин дефинира спомагателен надзор върху работното време на заведенията за публично хранене и продажбите на алкохол за триседмичен интервал, започващ на 28 декември.
Финландското държавно управление: Дядо Коледа и елфите са изцяло имунизирани
Финландското държавно управление даде обещание, че без значение от коронакризата Дядо Коледа и елените му ще съумеят да разнесат всички дарове в точния момент....
Прочети повече
" Трябва да се отнесем съществено към тази обстановка и да реагираме по подобаващ метод ", съобщи Марин в деня, в който здравните управляващи оповестиха над 23 000 нови случая на заразяване с ковид през последните две седмици, което е безспорен връх в скандинавската страна с население от 5,5 милиона души. Правителството ще стартира да приготвя пакет от ограничения за подкрепяне, с цел да компенсира засегнатите от рестриктивните мерки хотелиерски компании, сподели Марин. 

Съгласно новите правила при влизане в страната всички жители на Европейски Съюз, идващи на финландската граница ще би трябвало да покажат негативен тест за коронавирус, а университетите ще бъдат посъветвани да преминат към отдалечено образование.

Въпреки взрива от заразени през последните седмици, Финландия поддържа едни от най-ниските равнища на заболеваемост от ковид в Европа през целия интервал на пандемията. Здравните управляващи са записали общо 221 292 инфекции и 1495 смъртни случая, свързани с ковид, което е измежду най-ниските равнища на смъртност на континента.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР